Jozef Mees graduated from the Academy of Ghent in 1920. In the 1940s, he mainly painted expressionistically with monumental figures and structured landscapes. From the 1950s onwards, his work became more abstract. Around 1967, his style changed with a preference for pure surfaces and a sterile line work. His distinctive colour palette, however, remained. He often set off bright colours against a darker background, which makes his works flamboyant. He was one of the founders of the SMAK. He was also a co-founder of the Museum Dhondt - Dhaenens (1967).
We gebruiken cookies om de beste winkelervaring te bieden. We verwerken persoonlijke gegevens of andere identificatiegegevens (bijv. browsegegevens of IP-adressen) en gebruiken tools van derden voor analyse en personalisatie om dit doel te bereiken. Je kan je voorkeuren bevestigen door te klikken op Cookie-instellingen of ze allemaal accepteren.
Als je meer wil weten, waaronder hoe je je toestemming kunt intrekken, verwijzen wij je naar het cookiebeleid.
Essential
Essentiële cookies zijn nodig om een goede ervaring op de website te garanderen.
Analytical
Hiermee staat u ons toe anonieme gegevens te verzamelen over het gebruik van de website met cookies van derden, zoals het aantal kliks en het gedrag van bezoekers op de website. Daarnaast kunnen we via deze optie ook marketinggerelateerde acties uitvoeren. Door deze cookie te activeren help je ons je ervaring verder te verbeteren.
Marketing
Hiermee staat u ons toe marketinggerelateerde gegevens te verzamelen via cookies van derden. Door deze cookie te activeren help je ons je ervaring verder te verbeteren.
Privacybeleid
In het Privacybeleid wordt uitgelegd welke informatie wij verzamelen, waarom wij deze verzamelen en hoe je je informatie kan beheren (bijwerken of verwijderen).
Deze website maakt gebruik van cookies. Als u meer wilt weten, kan u het cookiebeleid raadplegen. Door deze banner te sluiten, op deze pagina te scrollen, op een link te klikken of verder te gaan met browsen, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.